Prva RuralKA okupila 80-ak izlagača

Županijska Razvojna agencija KARLA iskoristila je dolazak velikog broja inozemnih gostiju na međunarodnu izložbu pasa u Karlovac, kako bi na desnoj obali Korane organizirala prvi Sajam ruralnog turizma Karlovačke županije RuralKA. Prilika je to da se široj publici predstave domaći prehrambeni proizvodi lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, izletišta, smještajni kapaciteti, ponuda avanturističkog turizma, a posebno lov i ribolov kao jedan od brendova ovog područja.

Budući da je Karlovačka županija većim dijelom upravo ruralno područje, predstavljanje turističkih potencijala ruralnih krajeva od ključne je važnosti za njen budući razvoj, kaže zamjenik župana Josip Šafar. Izlagači su, rekao nam je direktor Razvojne agencije Viktor Šegrt, raširenih ruku prihvatili ideju da svoju ponudu predstave na ovom sajmu.

Ukupno se na prvom Sajmu ruralnog turizma predstavlja 80-ak izlagača.

Posjetite sajam još i sutra i uživajte u brojnim prezentacijama i degustacijama, izaberite nešto iz bogate ponude domaćih proizvoda i poslušajte nastupe KUD-ova s područja Karlovačke županije.