Oko 200 Framaša u Karlovcu pomagalo zajednici i duhovno se obnavljalo

Župa Presvetog Trojstva domaćin je ovih dana 200-tinjak mladih koji pripadaju Franjevačkoj mladeži iz Zagrebačke nadbiskupije. Riječ je o kapitulu na kojem mladi imaju priliku za predavanja, razne radionice po gradu, različite pobožnosti, druženja, slavljenja Boga kroz molitvu i pjesmu. Franjevački svjetovni red kapitulom naziva susret cijelog bratstva u kojem se naglašava duhovna dimenzija te osluškuje potreba društva i zajednice.

Duhovni kapitul je mjesto susreta – prilika za rast u zajedništvu, osluškivanje te promatranje neke teme na dobrobit pojedinca i zajednice. Mladi iz Karlovca, Zagreba, pa sve do Virovitice i Bjelovara pomagali su zajednici, ali se i družili. Framaši su se podijelili po skupinama, a jedna grupa pomagala je u karlovačkom Skloništu za beskućnike.

U Skloništu za beskućnike puno je posla. Trenutno tamo boravi 18 osoba, koji brinu o vrtu, sadnicama aronije, a već se pripremaju za zimu. Mladi Framaši puno su im pomogli, kažu.

Dok su drugi Framaši bili raspoređeni po raznim karlovačkim udrugama i ustanovama, jedna grupa gostovala je na Televiziji 4 rijeke i Trend radiju, gdje su prisustvovali radionici o Katolicima u medijima.

Za sudionike susreta, ali i sve Karlovčane sinoć je ispred Zorin doma održan humanitarni koncert na kojem su nastupili Alan Hržica, Marija Husar Rimac, Ivana Husar Mlinac i sestre Palić.