Započeo 31. Gljivarski tjedan

Tradicionalnom izložbom gljiva jutros je otvoren 31. Gljivarski tjedan u organizaciji Gljivarskog društva Karlovac. Do kraja sljedećeg tjedna uslijedit će niz događanja namijenjenih ljubiteljima prirode, na koja su pozvani svi Karlovčani.

Izložbom koja je ove godine organizirana u Galeriji Zilik u Radićevoj ulici započeo je još jedan Gljivarski tjedan. Cilj ove izložbe, ali i cijelog tjedna posvećenog gljivama, je upoznati građane s osnovnim karakteristikama najčešćih gljiva u našim šumama, kaže Damir Malizan, predsjednik Gljivarskog društva Karlovac.

Na izložbi se mogu vidjeti primjerci koje su članovi Gljivarskog društva Karlovac pronašli na karlovačkom i području Gorskog kotara. Sve gljive su označene, pa volite li traženje gljiva u prirodi, a ne usudite se brati ih, dođite još sutra i naučite iz prve ruke koje su gljive jestive, a koje sumnjive i otrovne.

Upravo organizacija ove izložbe bila je poticaj za osnivanje Gljivarskog društva 1987. godine. Iduće godine društvo će proslaviti 30. obljetnicu, a gljivarenje je, kažu, sve popularnije među Karlovčanima.

Gljivarski tjedan traje do 2. listopada, a sve završava iduće nedjelje izletom za građanstvo “Poučnom stazom Kozjača”. Polazak je u 9 sati ispred zgrade suda, a svi građani pozvani su da se priduže.