Gradonačelnik podnio izvješće o radu u prvih šest mjeseci ove godine

Izvješće o radu u posljednjih šest mjeseci podnio je gradonačelnik Damir Jelić. Pobrojao je ostvarene projekte u kojima je Grad sudjelovao, što nije oduševilo oporbene vijećnike, koji smatraju da dijelu projekata nije mjesto u gradonačelnikovom izvješću.

Akvarij, muzej na Turnju, vrtić Rakovac, nogostup u Tušiloviću, Stari grad Dubovac, poduzetnički inkubator, brojni poduzetnički projekti u kojima je grad sudjelovao izdavanjem dokumentacije… Zaista je teško pobrojati sve ono što je gradonačelnik pobrojao u svom izvješću.

Radna mjesta, turizam u svrhu razvoja radnih mjesta i društveno socijalna osjetljivost tri su odrednice Strategije razvoja grada Karlovca, a također i tri odrednice kojima se u svom radu rukovodm, poručio je Jelić oporbenim vijećnicima koji su smatrali da nekim projektima nije mjesto u njegovom izvješću.

U ovom se mandatu postupalo odgovorno u svakom pogledu, 2005. godine samo je jedna ili dvije gradske tvrtke poslovala pozitivno, a s mojim odlaskom sve će biti sanirano, poručio je Jelić. Dodao je i kako ima predzadnju plaću po visini od 28 hrvatskih gradonačelnika te da se kao saborski zastupnik odrekao polovice gradonačelničke plaće. Izvješće je na kraju usvojeno s 18 glasova za i tri glasa protiv.