Dječji tjedan počinje u ponedjeljak u podne koncertom karlovačkih osnovaca

Dječji tjedan tradicionalna je godišnja manifestacija koja obuhvaća niz aktivnosti posvećenih najmlađima. Društvo “Naša djeca” u suradnji s karlovačkim školama, vrtićima i kulturnim ustanovama pobrinulo se da i ove godine program bude prepun događanja, a sve počinje u ponedjeljak, 3. listopada.

“Ljubav djeci prije svega” već je prepoznatljiv moto Dječjeg tjedna, a ove se godine želi poslati i poruka koja izražava glas najmlađih, a glasi “Neka odrastanje bude dječja igra”. Dječji tjedan posvećen je najmlađima i njihovim pravima, želja je ukazati na to da sva djeca, bez iznimke, imaju svoja prava – pravo na puno ljubavi, pažnje, lijepih riječi, zagrljaja i naravno igre.

Sve počinje u ponedjeljak točno u podne, i to pjesmom. Manifestaciju će otvoriti zbor karlovačkih škola sa oko 500 učenika, na trgu ispred Zorin doma. U slučaju lošeg vremena otvorenje seli u dvoranu OŠ Dubovac, a program se nastavlja istoga dana u 18 sati Jesenskim festivalom u organizaciji Dječjeg vrtića “Četiri rijeke”. U program koji će trajati sve do nedjelje, 9. listopada, uključene su gradske kulturne ustanove – Gradsko kazalište Zorin dom s akcijskim cijama dječjih predstava, Gradska knjižnica s radionicama, pričaonicama i izložbama, a tu je i Dječja knjižara Knjiguljica.

Gradski muzej uključio se s edukativnim radionicama za djecu koje će se odvijati tijekom cijelog tjedna, a za 8. listopada povodom Dana neovisnosti muzej organizira i program “Rječju i glazbom po domovini”, u kojemu sudjeluju i Gradska knjižnica i Glazbena škola, zajedno s karlovačkim vrtićima. Ulaz na sva događanja u muzeju je besplatan.

Cjelotjedni program organizirali su također i gradski vrtići.