Niža cijena grijanja i poslovnim korisnicima – cijena energije smanjena za 26 posto

Poslovni korisnici kojima Gradska toplana isporučuje toplinsku energiju, u novu sezonu ulaze s nižom cijenom grijanja.

– Uputili smo zahtjev HERA-i za odobrenje nove cijene, to smo napravili odmah nakon sklapanja ugovora, dakle nismo čekali da dobijemo prvi račun. Naime željeli smo od nove sezone i poslovnim korisnicima koji doista plaćaju veliku cijenu grijanja na neki način pomoći te olakšati buduće obveze. Ta cijena za tarifnu stavku energije je umanjena za 26 posto, kazala nam je direktorica Gradske toplane Ivana Fočić.

Tako će nakon kućanstava koji također od nove sezone cijenu energije plaćaju po 20 posto nižoj cijeni, sada tu priliku imati i poslovni korisnici. U centralnom toplinskom sustavu grada Karlovca je 371 poslovni korisnik.

– Naravno da se u proteklom razdoblju jedan manji dio izdvojio iz sustava. Cijena za njih je veća u odnosu na kućanstva pa smo krenuli raditi u tom smjeru da i njima olakšamo mjesečne obveze, da cijena bude prihvatljivija i realnija u svakom slučaju, dodala je Fočić.

Bez obzira na veću cijenu grijanja u odnosu na kućanstva, poslovni korisnici redovito podmiruju svoje troškove prema Gradskoj toplani. Sada će to biti još lakše kada u studenom dođu prvi niži računi jer početak sezone grijanja u našem gradu očekuje se u listopadu.