Zadnja ovogodišnja akcija čišćenja Kupe

Ronioci Kluba za podvodne aktivnosti Karlovac odradili su danas posljednju ovosezonsku akciju čišćenja korita rijeka. Održana je na Kupi, a ronioci poručuju da i dalje pronalaze oružje i streljivo u rijekama i apeliraju na građane da to više ne čine.

Nakon aktivnih ljetnih mjeseci i sudjelovanja, ali i organiziranja raznih akcija čišćenja, sezona završava na rijeci Kupi. Kupa se čistila od Kvake do mosta Alessandrije te od mosta do željezničkog mosta. Radi se o doprinosu ronioca da bi grad bio što ljepši i čišći.

Iako je smeća ipak manje nego prijašnjih godina, neki građani su još uvijek nesavjesni. U rijekama se tako pronađe svašta, čak i neke stvari za koje ne bi očekivali, primjerice oguljena životinjska koža, kažu ronioci.

Već početkom sljedeće sezone kupanja marljvi će ronioci očistiti karlovačke rijeke kako bi one bile sigurne za kupanje, a u tome im možete pomoći i vi odlaganjem smeća tamo gdje mu je mjesto, ali i prijavom nesavjesnih sugrađana koji otpad odluče odložiti u nekoj od rijeka.