Dječji tjedan u DV Banija: Mališani kroz igru učili njemački i matematiku

U obilježavanje Dječjeg tjedna uključili su se i karlovački vrtići. Posebno zanimljivo danas je bilo u Dječjem vrtiću Banija, gdje su u suradnji s roditeljima organizirane radionice njemačkog jezika i matematike, naravno, prilagođene djeci predškoske dobi.

U vrtiću Banija danas se nije samo igralo. Kroz igru i pjesmu, vrijedno se učilo, i to ne bilo što, nego njemački jezik. Djeca su dobila priliku na njima blizak način upoznati ovaj jezik. Premda na glasu kao teško savladiv, predstavljen na zabavan način djeci je bio itekako zanimljiv. Osim prve lekcije iz njemačkog, mališani iz vrtića Banija danas su savladali još jednu važnu lekciju. Učili su osnove matematike, upoznavali se s pojmom broja i osnovnim geometrijskim likovima. Važnu ulogu u ovoj priči odigrali su roditelji, naime obje današnje učiteljice ujedno su mame mališana koji pohađaju ovaj vrtić.

Dječji tjedan završava sutra, kada povodom 8. listopada, Dana neovisnosti, Gradski muzej organizira program “Rječju i glazbom po domovini”, u kojemu će sudjelovati Gradska knjižnica i Glazbena škola, zajedno s karlovačkim vrtićima.