58. Planinarski križni put u Karlovcu okupio 350 mladih vjernika

Karlovac je ovaj vikend domaćin 58. planinarskom križnom putu koji je okupio nekoliko stotina, uglavnom mladih vjernika. Ovoga puta križni put obuhvatio je područje Svetica, Karlovca i Kamenskog.

“Podrazumijeva se da ćete biti spremni prihvatiti sve što nosi svaki križni put: žuljeve, bol u nogama i leđima, tvrdi pod, blato i kišu. Treba se dobro naoružati strpljenjem, poniznošću, tolerancijom, kondicijom i ljubavlju za sve nepredvidive situacije”. Ovako su glasile upute sudionicima 58. planinarskog križnog puta u organizaciji Udruge Ekosspiritus iz Samobora.

Sudionici su jučer obišli Svetice, Jaškovo, Zadobarje, Vučjak i Dubovac. Noćili su u prostorijama OŠ Dubovac i dvorani kod Svetišta sv. Josipa. Ujutro, nakon molitve, uputili su se prema Baniji, župama Sveta Tri kralja i Prevsetog Srca Isusova, Švarči, Sv. Doroteji, Turnju i Jelašima, a krajna postaja je Župa Blažene Djevice Marije Snježne u Kamenskom.

Ovaj vikend u Karlovcu se tako okupilo oko 350 mladih iz 30-ak župa Zagrebačke nadbiskupije, a pridružili su se i brojni pojedinci.