Besplatna prehrana u školama za djecu u riziku od siromaštva

Karlovačka županija tijekom školske godine 2016./17. provodi projekt “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva Karlovačke županije” u sklopu Fonda europske pomoći za najpotrebitije Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, te partnerima, 16 osnovnih škola s područja Karlovačke županije, a to su Vladimir Nazor Duga Resa, Generalski Stol, Netretić, Barilović, Prva osnovna škola Ogulin, Ivana Brlić Mažuranić Ogulin, Josipdol, Plaški, Slava Raškaj Ozalj, Žakanje, Draganićo, Katarina Zrinski Krnjak, Slunj, Eugen Kvaternik Rakovica, Cetingrad i Vojnić.

Projekt je financiran od strane Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 671.253,00 kn, a uključeno je 629 učenika iz navedenih osnovnih škola. Projektom se nastoje ublažiti najgori oblici dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u školama.

Obuhvaćena su djeca iz socijalno ugroženih obitelji upisana u obvezni školski program. Svrha projekta je osiguravanje kvalitetne i redovite prehrane djece u cilju unaprjeđenja kvalitete života te smanjenja rizika od siromaštva i socijalne isključenosti. Predviđeno trajanje projekta je 10 mjeseci.