Povijesna postrojba ”Karlovački počasni vod ZNG-91” i Državni arhiv u Karlovcu u suradnji s Hrvatskim memorijalno-dokumentacijskim centrom Domovinskog rata obilježili su 25. obljetnicu Domovinskog rata i Dan neovisnosti.

U Državnom arhivu pripremljen je prigodni program, tako je predavanje na temu ”Stvaranje Hrvatske i obrana njezine samostalnosti” održala dr.sc. Ana Holjevac Tuković nakon kojeg je prikazan film Dubravka Halovanića ”Ratna zbilja – napad na Karlovac”.

Posjetitelji mogu razgledati izložbu ”Ratne fotografije”, a na prostoru ispred arhiva predstavljena su starodobna vojna vozila. Dolazak na ovaj događaj bila je i prva aktivnost jučer potvrđenog ministra branitelja Tome Medveda.

– Zahvaljujem se organizatorima ove aktivnosti i svim ljudima koji ulažu svoj trud kako bi se to vrijeme zahtjevno za našu domovinu trajno obilježavalo i očuvalo. To je bila najsloženija faza stvaranja i obrane naše domovine i ovo je jedan od primjera kako bi zapravo trebali u cijeloj državi prisjećati se i prenositi na mlade istinu o tome kako se domovina stvarala, u kojim okolnostima i kako se branila, istaknuo je ministar Medved.