Radovi na sanaciji klizišta u Ozlju napreduju prema planu

U Ozlju se radovi na sanaciji klizišta odvijaju i bolje od planiranog, tako da postoji mogućnost da će biti završeni i prije predviđenog roka, ako vrijeme posluži izvođača. Nažalost, unatoč brojnim prigovorima i prijedlozima mještana, promet se mora odvijati na način kako je to od početka radova, a građani se mole za strpljenje.

Klizište u Ozlju, na državnoj cesti D-228 konačno je došlo na red za sanaciju. Radovi su krenuli u rujnu, a njihov završetak ovisit će o vremenskim uvjetima. Podsjetimo, klizište je nastalo nakon obilnih kiša početkom veljače, a početak radova izazvao je brojne probleme.

Ovdje je jedna vrlo neuralgična situacija, postoji dosta veliko nezadovoljstvo građana, koji čekaju da se što prije ostvare pretpostavke za normalno odvijanje prometa, kazao je zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Miro Škrgatić.

Radovi su u poodmakloj fazi i nadamo se da će do Božića sve biti gotovo, odnosno i prije predviđenog roka rekao je pak direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić, jer se radi o iznimnoj važnosti za stanovnike Ozlja.

Inače još jedan od važnih projekata za Ozalj trebao bi krenuti u realizaciju u skoroj budućnosti. Ozaljski most je u fazi da se rade određene preinake projektne dokumentacije jer su stigle primjedbe Hrvatskih voda, u najskorijem roku one bi trebale biti otklonjene. Nakon usklađivanja svih uvjeta, trebala bi biti pokrenuta realizacija tog projekta, dodao je Škorić.

Ozljanima ne preostaje drugo nego imati puno strpljenja, jer gradilište mora biti zatvoreno, sve se radi po pravilima struke, a na tjednoj koordinaciji gradske se službe na tjednoj bazi izvještava o njihovom napretku. Radovi su vrijedni oko četiri milijuna kuna.