Udruzi “Zvončići” odobren novac za novi trogodišnji program “Iskrice”

Karlovačka udruga Zvončići, koja brine o djeci s teškoćama u razvoju, jedna je od najuspješnijih udruga ove vrste po pitanju povlačenja novca za svoje projekte na natječajima ministarstava i donatora. Odobreno im je do sada čak 55 projekata, uz četiri trogodišnja programa, kaže predsjednica udruge SNježana Čop.

Najnoviji je program “Iskrice” ukupne vrijednosti nešto manje od 200 tisuća kuna, za što je ovih dana potpisan ugovor s Ministarstvom zdravlja. Partneri na programu “Iskrice” su Grad Slunj i Konjički klub Karlovac. Naime, dio aktivnosti odvijat će se u Slunju, dok će u Konjičkom klubu djeci korisnicima udruge biti omogućeno besplatno terapijsko jahanje. Velika je to pomoć roditeljima djece s teškoćama, uzme li se u obzir da za 20 minuta terapijskog jahanja trenutno plaćaju cijenu od 75 kuna, a ovaj oblik terapije preporuča se i nekoliko puta tjedno.

Ugovor je potpisan, sastanci s partnerima su odrađeni, u tijeku su dogovori s roditeljima, pa se početak provođenja aktivnosti očekuje vrlo brzo.