Tradicionalna donacija Karlovačke banke PŠ Ladvenjak

Povodom Dana štednje u Područnoj školi Ladvenjak OŠ Turanj održan je donatorski susret predstavnika Karlovačke banke s učenicima i roditeljima. Već 46 godina uz Dan štednje banka donira ovu školu vrijednim poklonima.

Na inicijativu Karlovačkog tjednika davne je 1970. godine Karlovačka banka počela donirati Područna škola Ladvenjak. Suradnja traje neprekidno, bez obzira na rat ili ekonomsku krizu. Računajući 1970. godinu, ovo je 47. po redu donacija Karlovačke banke. Zadnjih nekoliko godina donira se novac, što je za školu pogodnije, jer se kupuje ono što je u tom trenutku najpotrebnije, kazao je ravnatelj OŠ Turanj Milivoj Smoljak.

Dosadašnjih godina novac se trošio uglavnom na tehničku opremu, a kako je Karlovačka banka bila darežljiva, pa smo nabavili sve što nam je trebalo, ove smo se godine odlučili za didaktički materijal, istaknula je učiteljica Matea Zlatić.

U ponedjeljak je Svjetski dan štednje, a mi smo ga malo ranije proslavili. Na svemu treba štedjeti, danas su takva vremena, ali na djeci i obrazovanju nikada, rekla je direktorica Sektora za marketing KABA-e Kristina Hata.

Donacija vrijedna tri tisuće i 500 kuna, uz poklone koje su sa sobom donijeli predstavnici banke razveselili su 13 učenika ove područne škole.