Predstavljen zbornik radova “Priče o šumama, šume pričaju”

Stota obljetnica objavljivanja “Priča iz davnine” Ivane Brlić Mažuranić bila je povod za objavljivanje zbornika radova “Priče o šumama, šume pričaju”, inspiriranih bajkima slavne ogulinske dječje spisateljice. Zbornik je predstavljen u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin.

“Priče iz davnina” ogulinske spisateljice za djecu Ivane Brlić Mažuranić, koja je ovim djelom zaradila titulu hrvatskog Andersena, nedavno su proslavile stoti rođendan. Tim povodom odgajateljica Ljiljana Ivković iz Ogulina i profesorica književnosti Jasna Ažman iz Slavonskog Broda osmislile su projekt “Priče o šumama, šume pričaju”. Likovni i literarni radovi koji su nastali u sklopu projekta potom su objedinjeni u ovom zborniku, kaže Liljana Ivković, odgajateljica i autorica projekta. Projekt je realiziran uz pomoć Ogranka Matice hrvatske u Ogulinu, Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin, Gradske knjižnice Slavonski Brod i Ogranaka Matice hrvatske Slavonski Brod.

Za rad koji krasi naslovnicu zbornika zaslužna je mala Ogulinka Ana Šumonja. Danas je učenica drugog razreda, a crtež je nastao za vrijeme njene zadnje godine u vrtiću.

Zbornik ne sadrži samo dječje radove, već i članke čiji je cilj poticanje odgajatelja i učitelja na daljnje razvijanje kreativnog stvaralaštva na temu “Priča iz davnina”. Ogulinci su ponosni na ostavštinu svoje slavne sugrađanke i stoga ovaj zbornik smatraju važnim za čuvanje svoje kulturne i književne baštine.