Novaković Matanić i Badovinac i službeno postali članovi HNS-a

Marina Novaković Matanić i Nikola Badovinac od danas su službeno članovi HNS-a. Njihov je cilj ojačati ovu stranku i nastaviti raditi za dobrobit građana. Mandate u gradskom vijeću SDP-u neće vratiti jer smatraju da su ih svojim radom zaslužili.

HNS je otvorena stranka kojoj je cilj okupiti slobodno misleće ljude koji žele dobro svom gradu i županiji, poručio je predsjednik središnje – hrvatskog regionalnog saveza HNS-a Tomislav Stojak zaželjevši dobrodošlicu novim članovima.

Nije bilo suradnje s nekim ljudima unutar SDP-a poručili su Novaković Matanić i Badovinac te dodali da im se ulaskom u HNS otvaraju mogućnosti za nove ideje. Bivšim su stranačkim kolegama poželjeli sreću u daljnjem radu, svjesni da će im se putevi vjerojatno susretati.

Marina Novaković Matanić kroz nekoliko bi dana trebala postati povjerenica gradske organizacije HNS-a, a nakon toga kreću pripreme za lokalne izbore, za koje najavljuju aktivaciju nezavisnih stručnjaka. Gradska organizacija HNS-a inače ima 400 članova, a dojučerašnji SDP-ovci kažu kako nikoga nisu nagovarali na prijelaz u HNS jer im ije cilj napraviti novi SDP. Najavljuju da će i dalje ostati aktivni u borbi za bolji život građana Karlovca.