OŠ “Slava Raškaj” Ozalj ovogodišnji Mjesec knjige posvetila Ivani Brlić Mažuranić

U obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige uključila se i ozaljska Osnovna škola “Slava Raškaj”. Učenici škole i gosti iz Ogulina organizirali su priredbu “Stoljeće priča iz davnine” i još jednom oživjeli junake iz priča slavne ogulinske dječje spisateljice Ivane Brlić Mažuranić.

Organiziranjem kvizova iz područja poznavanja književnosti već treću godinu zaredom Osnovna škola “Slava Raškaj” iz Ozlja obilježava Mjesec hrvatske knjige, podsjetila je ravnateljica Gordana Basar. Ovogodišnja priredba posvećena je ogulinskom Andersenu – Ivani Brlić Mažuranić, čije “Priče iz davnina” ove godine slave stotu obljetnicu. Cilj projekta je poticati čitanje i razumijevanje pročitane riječi, rekla nam je učiteljica i voditeljica projekta Mirjana Petrunić.

Budući da je Ivana Brlić Mažuranić rođena Ogulinka, u organizaciju su se uključili i gosti iz istoimene ogulinske škole, koji su ovom prilikom predstavili “Šah iz davnina”, nastao na radionicama njihove učeničke zadruge “Regoč”.

Osnovci ovako na zabavan način uče o hrvatskoj književnoj baštini, a priče o Domaćima, Regoču, Kosjenki, Potjehu i ostalim junacima slavne dječje spisateljice pokazuju da itekako odolijevaju zubu vremena te da su jednako lijepe i poučne čak i danas, punih 100 godina nakon što su prvi puta ugledale svjetlo dana.