U OB na Švarči održana edukacija za liječnike o liječenju alkoholizma

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Općoj bolnici Karlovac je održana edukacija za liječnike primarne zdravstvene zaštite pod nazivom “Zajedno u liječenju alkoholizma”. Edukaciju je organizirao Odjel za psihijatriju Opće bolnice pod pokroviteljstvom Savjeta za zdravlje Karlovačke županije i Županijskog povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga.

Prepoznavanje i dijagnosticiranje sindroma ovisnosti o alkoholu, Pristup liječenju alkoholizma u okviru akutnog psihijatrijskog odjela i dnevne bolnice, Uloga klubova alkoholičara u liječenju i rehabilitaciji alkoholizma samo su neke od tema o kojima se raspravljalo na edukaciji. Na odjelu za psihijatriju karlovačke Bolnice borba protiv ovisnosti traje od 1985. godine. Odjel je otvorio poznati karlovački liječnik Vjekoslav Mitrečić.

S ciljem razmjene iskustava među liječnicima i edukacijom mladih organizirana je edukacija koja je ujedno i bodovana prema Pravilniku Hrvatske liječničke komore i Hrvatske komore medicinskih sestara.