Turizam je druga strateška odrednica Karlovca – poručio gradonačelnik na prijemu za Ivana Srakovčića

Vlasnik obiteljskog hotela Korana Srakovčić, Ivan Srakovčić, dobitnik je godišnje nagrade Anton Štifanić za 2016. godinu. Nagradu je na Danima turizma primio u kategoriji Ljudi u turizmu – Čovjek ključ uspjeha u turizmu. Danas ga je primio gradonačelnik Damir Jelić koji mu je zahvalio za dosadašnji rad.

Sedam puta je hotel Korana Srakovčić bio najbolji mali kontinentalni obiteljski hotel, a ova je nagrada kruna 40-godišnjeg rada Ivana Srakovčića.

Turizam je druga strateška odrednica grada Karlovca, a tome u prilog govore i brojne nagrade koje je grad dobio u posljednjih desetak godina, a vezane su uz turizam. Ova nagrada neka bude poticaj i ostalima, poručio je gradonačelnik, a da se radi o trnovitom putu potvrdio je i dobitnik nagrade koji je dodao da je sretan što je uspio u posljednjih 40 godina opstati u turističkom poslu

Sljedeće godine iz Karlovca će krenuti i jedna velika međunarodna biciklistička utrka, a u pripremi su i dva nova turistička proizvoda o kojima Srakovčić još ne želi govoriti. Uspjeh će doći samo ako budemo zajedno ustrajni, poručio je i dodao da je ključ suradnja privatnog i javnog sektora.

Hrvatski turisti su važni, dodao je Srakovčić te istaknuo da je bitno i ulaganje u djelatnike u turizmu, tako su njegovi zaposlenici svake godine polaznici raznih edukacija.