Ministrica Murganić posjetila Ozalj – vrtić Zvončić spreman za kandidiranje na natječaje

Dječji vrtić Zvončić u Ozlju obišla je danas ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić. Povod posjetu bio je prezentacija projekta proširenja vrtića za što je dokumentacija gotova te se čeka otvaranje natječaja.

Kad je prije 14 godina izgrađen, vrtić je bio dovoljan za potrebe ozaljskog kraja. Danas to ipak nije, postoji lista čekanja za jasličke skupine te je proširenje vrtića nužno kako bi roditelji imali sigurnost i mogli upisati svoje dijete u redovni program. Projekt je spreman za aplikaciju na mjeru 7.4 nakon gotovo tri godine rada.

Prva projektantska procjena vrijednost radova na proširenju vrtića je 10,5 milijuna kuna, a kroz nekoliko bi dana trebao biti gotov prvi troškovnik koji će donijeti točnije podatke, kaže gradonačelnica Gordana Lipšinić.

Viđenim je zadovoljna ministrica koja je zadovoljna što u Ozlju natalitet ipak nije u tolikom opadanju kao što je to u nekim drugim krajevima Hrvatske. Grad Ozalj ima čitav niz mjera kojima pomaže roditeljima, od sufinanciranja udžbenika, preko prijevoza učenika putnika, prehrane, produženog boravka, pa do stipendija. Proširenje vrtića samo je još jedna u nizu projekata kojima se olakšava život roditeljima te zadržava stanovništvo na području grada.