Tri jubileja Biserke Lovnički na jednom mjestu

70 godina života i 25 godina likovnog stvaralaštva obilježila je večeras karlovačka slikarica Biserka Lovnički. Tim povodom u izložbenom salonu „Ljudevit Šestić“ karlovačke Gradske knjižnice otvorena je njezina 30. samostalna izložba „Ljubav zaboravlja na vrijeme“.

U sklopu izložbe predstavljena je brošura “Od Kineske četvrti do Grožnjana” koja govori o životu Biserke Lovnički, a prikazan je i film “Novi život se rađa” koji dokumentaristički predstavlja vizualni zapis o prvoj samostalnoj izložbi Biserke Lovnički posvećenoj ratnoj tematici, a čiji je postav bio u Gradskom kazalištu Zorin dom 1996. godine.

Knjigu “Od Kineske četvrti do Grožnjana” slikarica je napisala uz pomoć poznatog karlovačkog grafičkog dizajnera Zdenka Barjakovića. Sve je počelo u vrijeme Domovinskog rata. Biserka Lovnički radi u raznim slikarskim tehnikama, a okušala se i u keramici.

Otvorenje izložbe glazbom su popratili Ratko Pogačić i klapa Carolo. Izložbu Biserke Lovnički u Gradskoj knjižnici možete razgledati do 16. prosinca.