Zubomobil posjetio Dugu Resu

Zubomobil je prva mobilna dentalna ambulanta u Hrvatskoj. Ove jeseni zubomobil je krenuo na turneju po osnovnim školama diljem Hrvatske s ciljem edukacije djece o važnosti dentalne higijene i redovitih posjeta doktorima dentalne medicine. Današnja postaja bila je Duga Resa.

Zašto trebamo čuvati zube, koja je hrana prijatelj, a koja neprijatelj naših zubiju, koliko puta dnevno i koliko minuta trebamo četkati zube pri pranju, naučili su danas učenici 3.a razreda dugoreške OŠ “Ivan Goran Kovačić”. Posjet zubomobila njihovoj školi dio je projekta “Orbit daruje osmijeh”, koji ova robna marka provodi u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine.

Ciljana skupina su učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Oni se smatraju dobnom skupinom čije je dentalno zdravlje najugroženije. Osim edukacije i kontrolnog pregleda, važan cilj Zubomobila je suzbijanje eventualnog straha od stomatologa, rekla nam je stomatologinja Veronika Filipčić.

U planu je ovim projekom obuhvatiti 7.000 djece u 50 osnovnih škola. Poseban je naglasak stavljen na ruralna područja u kojima je prema rezultatima prošlogodišnjeg Epidemiološkog istraživanja oralnog zdravlja u Republici Hrvatskoj utvrđena najveća potreba za preventivnim aktivnostima.