Održan okrugli stol na temu “Unaprijedimo poslovno okruženje”

Visoki porezi i doprinosi na plaće, previsok PDV, porez na dohodak i dobit, prečeste izmjene poreznih propisa, neučinkovita javna uprava, manjak kvalificirane radne snage, ali i Zakon o radu koji prema mišljenju nekih poslodavaca previše štiti radnike, neke su od najčešćih prepreka s kojima se susreću hrvatski gospodarstvenici.

Kako bi im se omogućio izravni kontakt s predstavnicima Vlade te kako bi sami mogli predložiti mjere i rješenja za olakšanje poslovanja, Hrvatska gospodarska komora organizirala je u Karlovcu okrugli stol u suradnji s resornim ministarstvom, na temu “Unaprijedimo poslovno okruženje”.

Nova je Vlada, kaže ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, već poduzela mjere koje bi u narednom razdoblju trebale olakšati situaciju gospodastvenicima. Jedan od njih, podsjetila je, porezna je reforma koja kreće 1. siječnja 2017. godine.

Pozitivni trendovi u proizvodnji, izvozu i zaposlenosti neće biti razlog za opuštanje, poručuje ministrica dodajući da je upravo sada vrijeme za dodatne mjere za poboljšanje poslovnog i poduzetničkog okruženja te nastavak opreznog upravljanja državnim rashodima.