Edukaciju završilo 14 novih pomoćnika u nastavi

Budući pomoćnici u nastavi završili su edukaciju u sklopu projekta “Škola za sve uz pomoćnike u nastavi 2”. Projekt je financiran od strane Europske unije i Grada Karlovca. Nakon završene edukacije njih 14 je dobilo potvrde, a oni koji još ne rade nadaju se skorom raspisivanju natječaja za posao.

Jedan od njih je Danko Kovačina, donedavno nezaposleni računovođa, koji se nakon rada u vrtiću okušao u poslu pomoćnika u nastavi djetetu s autizmom.

  • Radio sam već u vrtiću s djetetom s autizmom, a onda sam se prijavio na natječaj. Izabrali su me i tako sam došao u školu. Kad sam počeo u vrtiću nisam znao u što ulazim, a onda sam skužio da mi dobro ide s djecom i da mi to leži. Treba proći proces prilagodbe, dok se nismo skužili kako jedan i drugi dišemo i nakon toga nema nikakvih problema. Super se slažemo i radimo skupa, ispričao je Kovačina.

U karlovačkim osnovnim školama radi 31 pomoćnik u nastavi s 32 učenika. Za provođenje projekta pomoćnika u nastavi iz Socijalnog fonda Europske unije povučeno je milijun i 400 tisuća kuna, dok je Grad izdvojio 107 tisuća kuna. Projekt Pomoćnika u nastavi provodi se u 9 karlovačkih osnovnih škola. Edukacija koja je provedena u listopadu pomoćnicima u nastavi je trebala dati osnovne smjernice i informacije o tome kako je raditi s djecom s teškoćama, koje su to teškoće, kako raditi s djecom s teškoćama, koji su njihovi problemi i kako provoditi inkluziju.

Iako neki od pomoćnika u nastavi još nisu našli posao i učenike s kojima će raditi, nadaju se skorom zapošljavanju. U najavi su, naime, natječaji za posao na koje će se moći prijaviti upravo oni koji su danas dobili potvrde o završenoj edukaciji.