Dvije udruge iz Karlovačke županije dobile po 13 tisuća kuna za građanske akcije

Dvije udruge iz Karlovačke županije dobile su sredstva za građanske akcije u sklopu natječaja „Naš doprinos zajednici” Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva. Natječaj za građanske akcije Zaklada raspisuje temeljem Sporazuma o partnerstvu u provedbi proširenog Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnoga društva u RH potpisanim s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva i to za organizacije civilnog društva na području 5 županija: Istarske, Primorsko- goranske, Karlovačke, Sisačko- moslavačke i Krapinsko- zagorske županije.

Na natječaj su se prijavile udruge, zaklade i ustanove (škole, vrtići, domovi umirovljenika i drugi) sa sjedištem u gore navedenim županijama. Pristiglo je sveukupno 47 prijava od čega je izabrano 15 najkvalitetnijih građanskih akcija koje će se financirati u ukupnom iznosu od 190.069,37 KUNA. Sve će građanske akcije poboljšati kvalitetu života stanovnika lokalne zajednice, potaknuti ih na volontiranje i suradnju rješavajući pritom razne probleme koji su locirani u tim zajednicama.

U Karlovačkoj županiji će se urediti i opremiti dječje igralište te izgraditi senzorni park za djecu s teškoćama u razvoju i njihovu braću i sestre kako bi im vrijeme čekanja na terapiju bilo ugodnije.

Sredstva za najinovativnija i najpotpunija rješenja problema u lokalnoj zajednici u Karlovačkoj županiji su Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići koja je za akciju „Senzorni park II” dobila 13 tisuća kuna, te Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena” koja je za akciju „Zajednica za djecu” dobila također 13 tisuća kuna.