Iza Vodovoda i kanalizacije uspješna godina

Iza tvrtke Vodovod i kanalizacija jedna je od najuspješnijih godina. Sve više sredstava u ovu tvrtku stiže iz drugih izvora, odnosno zahvaljujući raznim nacionalnim i europskim natječajima. Uz vlastita sredstva ove je godine povučeno čak 26,8 milijuna kuna.

U ovoj je godini u komunalnu infrastrukturu investirano 13,3 milijuna kuna i to u 13 projekata. Intenzivno se radilo na pripremi dokumentacije za izgradnju vodokomunalne infrastrukture na aglomeraciji Karlovac – Duga Resa. Izrađena je studija izvodljivosti koja je trenutno na ocjeni konzultantske tvrtke EU komisije Jaspers te bi do kraja godine trebalo biti dobiveno potvrdno mišljenje o njoj. Na procjeni je i Studija zaštite okoliša. Radi se na izradi natječajne dokumentacij, rekao je između ostalog direktor VIK-a Ivan Mrzljak.

Ove su godine nastavljeni i vodoistražni radovi na nekoliko lokacija. S istraživanjama se nastavlja i sljedeće godine, kao i s redovnim održavanjem komunalne infrastrukture. Ove je godine očišćeno više od pet tisuća slivnika, više od 16 tisuća kiolometara kanalizacijskih cijevi, kako bi sustav odvodnje što bolje funkcionirao.

Osim završavanja natječajne dokumentacije za projekt Karlovac 2, sljedeće godine u planu je nastaviti investiranje u komunalnu infrastrukturu za što će na raspolaganju biti značajna sredstva.