Obrtnici spas vide u promjenama Zakona o obrtu

Obrtnička komora Karlovačke županije održala je 5. sjednicu Skupštine. Na sjednici je predstavljen rebalans Financijskog plana za ovu godinu, te Plana rada za iduću. Bila je to prilika i da najboljim obrtnicima budu dodijeljena priznanja Hrvatske obrtničke komore.

Borba za spas obrtništva u Karlovačkoj županiji, pa tako i u Hrvatskoj plan je županijske Obrtničke komore. Obrtnika je sve manje, a trenutni hrvatski zakoni samo ih još više štete, ističu u Obrtničkoj komori Karlovačke županije.

  • Negdje oko 1.050 obrtnika je na životu u Karlovačkoj županiji, a u gradu Karlovcu ih je oko 830. Mi smo zadovoljni da je i toliko obzirom kakav je zakon još uvijek na snazi. Taj zakon jednostavno ne dozvoljava ni otvaranje obrta, niti bilo kakav razvoj obrtništva. To je zakon pred eutanazijom, kazao je predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije, Darko Stanković.

Obrtnici spas vide u promjenama zakona koje bi trebao donijeti Hrvatski sabor.

Obrtnička komora na skupštini je nagradila najbolje obrtnike, pa je tako priznanje Hrvatske obrtničke komore dobio Milijov Šimičak. Povelje su dobili Stjepan Gašpić, Zoran Salopek, Vinko Pavlić i Marina Stojković. Zahvalnicu je dobila Ružica Češković.

Obrtnička komora Karlovačke županije iduće godine planira nastaviti i suradnju s partnerskim obrtničkim komorama iz Slovenije i BiH. Cilj međunarodne suradnje je razmjena međusobnih iskustava, ali i konkretni poslovi koje bi obrtnici mogli ugovoriti s gospodarstvenicima iz regije, poručili su iz Komore.