TKD klub Banija Pandas proslavio 20. rođendan!

Povodom 20. obljetnice Taekwondo kluba Banija Pandas, u Osnovnoj školi Banija održan je “Božićni Pandas kup” za najmlađe članove. Klinci su pred roditeljima i rodbinom pokazali što su sve naučili na treninzima, te su se okušali u borbama, kicku i ispitima za stjecanje zvanja učeničkih pojaseva.

TKD klub Banija Pandas ove godine slavi 20. rođendan. Sve je počeo 1996. godine i to upravo u OŠ Banija, gdje je ovim povodom organizan “Božićni Pandas kup”.

“Lijepo je vidjeti ovu masovnost djece i roditelja na jednom mjestu, te doživjeti snagu i veličinu kluba kakav smo postali”, rekao je predsjednik kluba Branko Trbojević.

Na turniru je nastupilo 113 članova vrtićke skupine te mlađih kadetkinja i kadeta, dok je na polaganju za pojaseve pristupilo 87 članova od bijelog do plavog pojasa. Po prvi puta vrtićanci imali su priliku nastupiti na natjecanju u kicku te osvojiti jednu od prve tri medalje. Školarci su se natjecali po standardnim pravilima u borbama gdje su se i oni nadmetali za jedno od prva tri mjesta. Zlatnim medaljama u borbama okitili su se Chiara Čumorić, Lucio Matuzić, Ivano Weber, Karlo Lević, Patrik Pilipović, Jan Mašinović, Lucija Hrebac, Alka Delić, Mihael Trnokop, Tena Jurčić, Ema Kuštreba, Ivan Latković, Sven Odak, Oscar Kovačić i Lirijana Jakšić. Zlatne medalje u kicku ponijeli su Mia Stanković, Leon Katona, Matija Gvozdić, Petar Milašin, Eva Peris, Lejla Farkaš, Patrik Čolić, Patrik Ljubijankić, Vita Čirjak, Oliver Živčić, David Štokan, Matej Kuštreba, Matija Bajs i Bruno Vinski.

Djecu je na kraju posjetio i Djed Božićnjak s prigodnim poklonima. U klubu najavljuju reprizu Božićnog kupa i sljedećih godina jer žele da ovaj događaj postane tradicionalan.