Grad Karlovac dodijelio 40 stipendija srednjoškolcima i studentima

Grad Karlovac vodi posebnu brigu o mladima, posebno onima koji su marljivi i vrijedni učenici i studenti s odličnim uspjehom, ali brine i o onima koji se školuju za deficitarna zanimanja. Baš uoči nadolazećih blagdana redovitim učenicima srednjih škola i studentima s područja grada dodijeljene su stipendije za školsku i akademsku godinu 2016./2017.

Ove godine dodijeljeno je ukupno 40 stipendija, 15 učenicima od kojih su tri za one koji se školuju za deficitarna zanimanja i 25 za studente od čega ih je 15 za deficitarna zanimanja. Iznos mjesečne stipendije za učenike je 400 kuna, a za studente 700. Ove godine dodijeljeno je deset stipendija više nego lani za što je iz gradskog proračuna ukupno izdvojeno 300 tisuća kuna.

– S ponosom mogu istaknuti da vrijednost vas mladih je na ponos svima nama. Vjerujem da ćete kroz svoj rad i školovanje opravdati sve ono što se u vas ulaže, prvenstveno vaši roditelji koji su vam najveća pomoć i podrška, što ulaže i lokalna zajednica, ali najveća zasluga je vas samih koji svojom marljivošću i vrijednošću vraćate ono što svi u vas ulažu, kazala je pročelnica Andreja Navijalić.

– Na ovaj način promoviramo znanje. Poruka svima je da se znanje isplati, znanje je moć. Uvjeren sam da će vam ove stipendije olakšati školovanje i studiranje, ali isto tako sam uvjeren da će vas potaknuti da budete još bolji, poručio je predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić.