Članovi Gimnastičkog kluba Sokol Karlovac prikazali naučeno u 2016.

I ove godine Gimnastički klub Sokol organizirao je tradicionalnu akademiju na kojoj je prikazan dio rada karlovačkih gimnastičara i gimnastičarki u 2016-oj. Članovi kluba nastupali su na natjecanjima regionalne, državne i međunarodne razine u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici, a gotovo sa svakog natjecanja vratili su se s odličjima.

Što su sve naučili u godini koja je na izmaku, pokazali su pred brojnom publikom sve generacije gimnastičara i gimnastičarki karlovačkog Sokola – od onih najmanjih – trogodišnjaka, starije skupine predškolaca, djevojčica i dječaka od 1. do 8. razreda osnovne škole, juniorki, pa sve do seniorki i seniora.

Što se tiče rezultata, ukupno je ove godine osvojeno čak 32 odličja na natjecanjima državne razine i 14 odličja na natjecanjima međunarodne razine. Seniorke Petra Furač i sestre Korina i Lara Belokleić, uz seniora Lovru Čorka, najtrofejniji su karlovački gimnastičari. Njihovi rezultati , pogotovo 1. mjesto i titula ekipnih prvakinja Hrvatske, razlog su da budemo zadovoljni postignutim u ovoj godini – kažu predsjednik kluba Ivan Janković i županijski pročelnik za šport Željko Šančić.

U klubu su posebno ponosni što je posljednjih godina gimnastika sve popularnija među najmlađim sportašima. U klubu, naime, trenutno trenira oko 250 djece. Velik broj mladih članova bio je ove godine razlog i za organiziranje 1. Žabica Kupa u popularnoj gimnastici za mlađe dobne kategorije. Također je uspješno organiziran tradicionalni ljetni gimnastički kamp u Selcu, najveći takav kamp u ovom dijelu Europe.

Zbog svega toga nadmašiti 2016. godinu Sokolašima neće biti lako. Zato u klubu imaju samo jednu želju – da godina koja dolazi bude barem jednako ovako dobra.