Uspješan pilot projekt razdvajanja otpada na Borlinu

Stanovnici Borlina prvi su koji su u Karlovcu na kućnom pragu počeli odvajati papir i plastiku od ostalog otpada. Omogućila im je to karlovačka Čistoća koja je besplatno stanovnicima ovog mjesnog odbora podjelila vrećice za razvrstavanje otpada. Svi sudionici u projektu su zadovoljni dosadašnjim rezultatima.

Koliko je bitno odvajanje otpada Karlovčani uče od malih nogu. Već godinama u vrtićima i školama uče kako se odvaja otpad, a kako to raditi na kućnom pragu od ove godine znaju i stanovnici Borlina. Oni već nekoliko mjeseci u plave vrećice odvajaju papir, a u žute plastiku. Stanovnici Borlina zadovoljni su projektom u koji su uključeni, a zadovoljstvo ne skrivaju niti u Čistoći.

Paket od 20 vrećica, 10 za plastiku i 10 za papir građanima traje oko tri mjeseca. Nakon što potroše u prostorijama Mjesnog odbora besplatno mogu dobiti nove. Sve vrećice za razdvajanje otpada i dalje će se dijeliti besplatno kako bi se građani što više navikli na razdvajanje otpada i počeli više brinuti o okolišu.