Županijski proračun za 2017. usvojen – Karmelić darovao županu škare i vrpcu za otvaranje CGO Babina Gora

S 28 glasova za, 12 protiv i jednim suzdržanim usvojen je proračun Karlovačke županije za sljedeću godinu. On će iznositi 584,4 milijuna kuna i u njemu je predviđen nastavak ovogodišnjih aktivnosti. Rasprava o proračunu potrajala je dva sata.

U sljedećoj godini u županijskom je proračunu za Centar za gospodarenje otpadom Babina gora predviđeno 702 tisuće kuna. Ponukalo je to vijećnika SDP-a Peru Karmelića da na sjednicu Skupštine donese više od dva kilograma tekstova koje su u posljednjih osam godina o CGO Babina Gora objavili lokalni mediji. “Istine i laži o Babinoj gori” bio bi dobar naziv knjige koja bi mogla ući i u konkurenciju za Kiklopa, poručio je Karmelić. Jedino što se konkretno dogodilo u tih osam godina je kupnja novog automobila za Kodos kojeg je nabavio bivši direktor Zdravko Marčetić. Poklonio je županu traku i škare za otvorenje centra i poručio da se nada da 2018. neće više plaćati zbrinjavanje ostataka nedjeljnog ručka nego li sam ručak. Župan Vučić zahvalio se na poklonu i rekao da je u Osijeku trenutno prezentacija novog plana gospodarenja otpadom.

Ne možemo prihvatiti ovakav proračun, dovoljan razlog je što je manji od ovogodišnjeg. Niste slijedili pisane, a kamo li usmene preporuke Vlade, rekao je, pak Karmelićev stranački kolega Stjepan Mikulandrić. Župan Ivan Vučić, braneći posljednji proračun koji predlaže u svom mandatu rekao je kako je nacrt proračuna javnosti predložen prije više dva mjeseca. Svi su imali vremena za predlaganje amandmana, no nitko iz SDP-a to nije učinio, stoga je ovo sad politikanstvo, poručio je Vučić.

Prije usvajanja proračuna za sljedeću godinu, s projekcijama za 2018. i 2019. godinu, Županijska je skupština usvojila i četvrti ovogodišnji rebalans proračuna, kojim su ukupna sredstva smanjena za 34,8 milijuna kuna, najviše zbog toga što je nabavka opreme za karlovačku Opću bolnicu vrijedne 35 milijuna kuna prebačena za sljedeću godinu.