Još jedan Zvjezdani Božić oživio Stari plac

Udruga KA-matrix drugu godinu za redom je organizirala Zvjezdani Božić, predblagdanski program na Trgu bana Jelačića. Cilj je bio okupiti građane na Starom placu na zajedničkom druženju nekoliko dana prije Božića. Uz hranu i topli čaj, bilo je pjesme i plesa.

Trg bana Josipa Jelačića u samom centru Karlovca svoju namjenu središnjeg mjesta okupljanja građana već niz godina koristi tek povremeno. Mjesto koje je nekada vrvjelo životom, danas je živo svega nekoliko dana godišnje. Doček Nove godine, salonsko kolo karlovačkih gimnazijalaca te posljednjih nekoliko godina rođendanski bal za Dan grada, uz još nekoliko događaja tijekom godine, jedine su prilike kada se ovdje okupi veći broj ljudi. Zato je udruga inicirala ovu manifestaciju.

Partneri u provedbi ovogodišnjeg Zvjezdanog Božića su udruge Milosrđe, Rotaract Club Carlstadt, Art-Root, River Dance Karlovac, Plesni klubom st.ART te Gradska četvrt Zvijezda.

Građani su tijekom cijelog popodneva mogli uživati u besplatnom čaju i kobasicama, djeca su sudjelovala u kreativnim radionicama i uživala u predstavi. Tko je htio mogao je napisati želju za Zvijezdu, a sve će želje biti objavljene na internetskim stranicama udruge.