Karlovačka županija za socijalno ugrožene obitelji osigurala 490 božićnih paketa

Čak 490 paketa s hranom i osobnim potrepštinama podijelili su Crveni križ i predstavnici Karlovačke županije socijalno ugrženim obiteljima i samačim obiteljima. Vrijednost paketa je 175 kuna, tako da je Županija za ove blagdane izdvojila oko 85 tisuća kuna. Župan Ivan Vučić sa suradnicima je danas pakete podijelio u Centru za beskućnike i obitelji Mendeš u Josipdolu.

Za 18 korisnika Centra za beskućnike stiglo je 18 paketa. Kako bi im božićni blagdani bili što ugodniji pobrinula se Karlovačka županija. Župan je u Čakovcu Oštarijskom posjetio i obitelj samohrane majke petero djevojčica. Paketima su se najviše razveselile najmlađe članice obitelji Mendeš, koje nisu mogle dočekati vidjeti što im je to župan donio. Iako teško prehranjuje djecu, majka ovih djevojčica je sretna što im može barem malo pripremiti za blagdanski stol.

– Sve je više onih kojima je pomoć potrebna, no, najviše ih se treba sjetiti u vrijeme Božića, napominje župan. Zato smo i ove godine odlučili dio sredstava izdvojiti za one kojima je pomoć najpotrebnija, kazao je župan.

Bar na nekoliko dana Karlovačka županija je razveselila nekoliko obitelji. No, djeca su rekla da bi ih sada više razveselio snijeg kojem se nadaju tijekom školskih praznika.