Počeli Đački zimski dani

Radionicom šaha i robotike te u popodnevnim satima likovno – kreativnom i radionicom znakovnog jezika počeli su Đački zimski dani. Ni ove godine nije izostao velik interes djece koja praznike žele provesti na kreativan i zabavan način.

Radionica šaha jedna je od dugovječnijih u sklopu Đačkih dana, a svake godine privlači velik broj polaznika koji imaju prilike naučiti igrati šah. Iza Nove godine njih 20 imat će i turnir kako bi pokazali što su naučili. Šah, opće je poznato potiče na samostalno razmišljanje, a zahtijeva i veliku dozu koncentracije, tako da od igranja šaha postoji korist u svakodnevnom životu.

Radionica robotike također ima 20 polaznika, koji su se danas upoznavali s osnovama, a do kraja tjedna već bi trebali usvojiti neka nova znanja.

Radionice koje su počele danas traju sljedećih nekoliko dana, a nakon Nove godine počinje radionica Pruži mi ruku, budi mi prijatelj, gledaonia filmova, likovno druženje s Ulakovcima, dok će ovogodišnji Đački zimski dani završiti kreativnom radionicom Vunići te jezičnom Parliamo e cantiamo italiano. One su na rasporedu od 9 do 11. siječnja.