Mještani Josipdola prvi u Karlovačkoj županiji dočekali 2017. godinu!

Po uzoru na Fužine, koje ovu tradiciju njeguju još od 2000. godine, Silvesterovo su točno u podne odlučili dočekati i mještani Josipdola. Provjerili smo kako je to izgledalo na prvom ispraćaju Stare godine u Karlovačkoj županiji.

Dok se većina građana tek sprema za doček Nove godine, neki su to već obavili. Uz vatromet, pjesmu i ples, kuhano vino i domaće specijalitete, stanovnici Josipdola prvi su u Karlovačkoj županiji ušli u 2017. godinu. Organizirali su doček točno u podne, za koji se nadaju da će postati tradicionalan.

Sve je krenulo na inicijativu mlade mještanke Oksane Marinić, a u organizaciju su se potom uključili lokalni lovci, udruga Katarine, i brojni drugi. Uz mještane, na doček u podne došao je i načelnik općine Zlatko Mihaljević, koji je pohvalio ideju i trud organizatora i svima zaželio puno sreće u nadolazećoj godini.

Po svemu sudeći, nije upitno da će Fužine i iduće godine u Josipdolu imati konkurenciju. Iako je desetak tisuća ljudi koliko ih se okuplja na tom već tradicionalnom dočeku teško dostignuti, od nekud se mora početi.