U Ogulinu otvorena jedina skijaška staza u Karlovačkoj županiji

Dok najveća svjetska imena skijaju na Sljemenu Ogulinci skijaju u svom dvorištu. Samo nekoliko kilometara od središta Ogulina, u Vučićima, niknulo je pravo skijalište. Uređenje je započelo 2011. godine, a danas osvjetljeno reflektorima i s vučnicom privlači ljubitelje skijanja i sanjkanja.

Nekada šikara, a danas skijaška staza. Upravo na ovom mjestu prije pet godina članovi Ski kluba Ogulin započeli su s uređenjem skijališta. Budući da zatvaranjem Bjelolasice nisu imali gdje skijati uredili su svoju stazu i sad to sve besplatno ponudili Ogulincima i stanovnicima Karlovačke županije.

Staza je duga 500 metara, što je, kažu u klubu, dovoljno za njihove potrebe. Tako se na ovom mjestu održava Škola skijanja, a od ove godine i Prvenstvo Hrvatske u skijanju za dječje uzraste.

Uz članove Skijaškog kluba Ogulin novom stazom oduševljeni su i skijaši. Neki su već iskusni, dok drugi upravo ovdje prvi put staju na skije.

Nadamo se da će snijeg potrajati još neko vrijeme kako bi skijaši mogli uživati u jedinom skijalištu u Karlovačkoj županiji.