Furač i Povrženić najbolji sportaši; Đankoviću nagrada za dugogodišnji rad u sportu

Karlovačka sportska zajednica nagradila je najbolje sportaše i sportske djelatnike za 2016. godinu.

Za najuspješniju sportašicu grada Karlovca izabrana je Petra Furač iz Gimnastičkog kluba Sokol, dok je za najuspješnijeg sportaša izabran Dino Povrženić iz Karate kluba Karlovac 1969.

Za najuspješniju žensku ekipu grada Karlovca za 2016. godinu izabrana je Seniosrka ekipa Odbojkaškog kluba Karlovac, dok je najbolja muška ekipa Seniorska ekipa Veslačkog kluba Korana. Nagrada za dugogodišnji rad u sportu dodjeljena je Milošu Đankoviću.

Nagrade su dobili i uspješni sportaši s invaliditetom, i to Mirsad Bećirović, Sportsko rekreativni centar Labrador i Juraj Škrtić, Atletski klub osoba s invaliditetom Karlovac.

Najuspješniji sportaš u konkurenciji veterana je Vlado Starešinić iz Centra za ekspedicionizam, istraživanja i kulturu “Braća Seljan”.

Priznanja za značajne obljetnice obilježene prošle godine dobili su Športsko društvo slijepih “4 rijeke” Karlovac i Klub odbojke na pijesku Karlovac za 10 godina rada, Speleološko društvo Karlovac i Ženski košarkaški klub Karlovac za 20 godina rada, Nogometni klub Ilovac za 70 godina rada, te Kuglački klub Željezničar za 80 godina rada.

Nagradu za fairplay dobila je seniorska ekipa Hrvatskog rukometnog kluba Karlovac.

Priznanja sportskim djelatnicima dobili su Zoran Cicvara iz Kickboxing kluba Tigar, Tihomir Kasunić iz Hrvatskog rukometnog kluba Karlovac i Vinka Suhin iz Gomnastičkog kluba Sokol.

Sportska zajednica je nagradila i trenere pa su titulu uspješnih trenera dobili Dejan Gačić iz Teniskog kluba Karlovac, Robertina Kućan iz Gimnastičkog kluba Sokol, Tatjana Rašić iz Hrvatskog rukometnog kluba Karlovac i Tomislav Vlainić iz Mačevalačkog kluba Karlovac.

Najuspješnijim trenerom proglašen je Dario Keča iz Karate kluba Karlovac 1969.

Posebno priznanje Karlovačke sportske zajednice dobio je Željko Capan, predsjednik Kluba športskih ribolovac Korana i osvajač dva zlata, srebra i bronce na Svjetskom prvenstvu u šaranskom ribolovu.

Sportskim nadama karlovačkog sporta proglašeni su:

1. Lea Novković – Atletski klub Karlovac

2. Leon Pleša – Atletski klub KA –TIM

3. Benjamin Paulić – Baseball klub Olimpija 83

4. Matija Tek – Gimnastički klub Sokol

5. Klara Pintarić – Gimnastički klub Sokol

6. Paola Bitunjac – Karate klub Karlovac 1969

7. Borna Cerjak – Nogometni klub Ilovac

8. Josip Vuljanić – Taekwondo klub Karlovac

9. Lucas Radović – Kickboxing klub Tigar

10. Petra Bišćan – Teniski klub Karlovac

11. Lucija Hrebac – Taekwondo klub Banija

12. Angela Čalić – Ženski košarkaški klub Karlovac

13. Fran Bosiljevac – Hrvatski rukometni klub Karlovac

14. Patrik Vrabac – Veslački klub Korana

15. Mauro Bauer – Veslački klub Korana