Karlovački učenici prikupili gotovo 15 tisuća kuna za školovanje 19 djevojčica u Beninu

Gotovo 15 tisuća kuna prikupili su učenici karlovačkih osnovnih škola za školovanje 19 djevojčica u Beninu u Africi. Radi se o štićenicama Dječjeg doma Sv. Ivana Pavla II. kojeg je osnovao velečasni Odilon Singba. Akciju je inicirao Grad Karlovac, a u akciju su se vrlo brzo uključile sve osnovne škole. Učenici karlovačkih osnovnih škola odrekli su se slatkiša, sokova i sitnih dnevnih radosti, i taj novac darovali afričkim djevojčicama. Složnost i toplo srce naših osnovaca nisu iznenadili nikoga.

Godišnja školarina za jednu djevojčicu iznosi 750 kuna tako da su učenici vrlo brzo prikupili dovoljno za školovanje 19 djevojčica. U Domu ih boravi 22, a budući da se ova akcija pokazala vrlo uspješnom u planu je proširenje prostora doma. S količinom prikupljenog novca iznenađen je bio i velečasni Odilon.

Učenici bi uskoro mogli i doznati koje su to djevojčice kojima su pomogli u finanicranju školovanja, jer će biti uspostavljen kontakt s njima, te će one poslati svoje slike i pisma zahvale u Karlovac.