Posjetite Muzej planinarstva i ekspedicionizma uz stručno vodstvo!

Centar za ekspedicionizam, istraživanje i kulturu uključit će se također u ovogodišnju “Noć muzeja” u Karlovcu.

Zbog velikog broja događanja i prezentacija koje se održavavaju večeras, CEIK će se u ovu manifestaciju uključiti u subotu 28. siječnja, kada će posjetitelji moći u vremenu od 9 do 13 sati uz stručno vodstvo posjetiti Muzej planinarstva i ekspedicionizma na Vili Anzić. Moći će razgledati najznačajnije eksponate vezane za karlovačko planinarstvo, GSS, speleologiju i općenito za karlovački i hrvatski ekspedicionizam.

Muzej je otvoren prošle godine na inicijativu predsjednika CEIK-a Mladena Kuke, koji je i autor postava izložbe. Karlovački muzej je inače uz muzej Hrvatskog planinarskog saveza u Ogulinu jedini aktivni muzej ove vrste u Hrvatskoj, a važno je za napomenuti da je to ujedno i prvi sportski muzej u Karlovcu i jedan od rijetkih u Hrvatskoj.

Do sada su muzej posjetila mnoga slavna imena iz povijesti hrvatskog planinarstva i ekspedicionizma – Stipe Božić, Branko Šeparović, Dado Mesarić, Željko Gobec, Darko Berljak, Vinko Prizmić, Mladen Garašić i drugi koji su pohvalili osnivanje takvog jedinstvenog planinarskog muzeja u Hrvatskoj, a i sami su darovali muzej vrijednim eksponatima.