DVD Cvetković organizirao izložbu “Vatrogasci i glazba”

Osim jaskanskog muzeja, program je organizirao i DVD Cvetković koji je pripremio izložbu stare vatrogasne opreme, ali i glazbala. Bio je ovo prvi put da se Noć muzeja na ovom području proširila iz centra grada.

DVD Cvetković jedno je od najstarijih društava na ovom području. Postoji već 124 godine, a budući da ponosno čuvaju svu opremu koja se ovdje koristila od prvog dana, ove su se godine odlučili uključiti u manifestaciju Noć muzeja. U sklopu DVD-a je i orkestar koji je osnovan 1895. godine te od tada neprekidno djeluje. Kako je ove godine tema Noći muzeja glazba, upravo to bio je neposredni povod da se društvo uključi u manifestaciju i izložbom “Vatrogasci i glazba” predstavi svoju povijest i tradiciju široj publici.

Posjetitelji su ovdje imali prilike doznati sve o bogatoj i zanimljivoj povijesti glazbe i vatrogastva, a uključivanje DVD-a Cvetković u program Noći muzeja pozdravio je i gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Inače, najvrijedniji dio opreme DVD-a Cvetković je parnjača iz 1903. godine koja se nalazi u Vatrogasnom muzeju grada Varaždina i jedna je od samo dvije takve u Hrvatskoj.