Počinje novi ciklus predavanja o razvrstavanju otpada – prvo na Švarči 1. veljače u 18 sati

Nakon nekoliko mjeseci pauze, nastavljaju se edukacije o razvrstavanju otpada u kućanstvu. S ciljem da se građanima pojasni način na koji treba i kako pravilno razvrstavati otpad te da se naučeno primjeni u praksi, edukacije organiziraju Grad Karlovac te tvrtke Čistoća i Kodos.

I u ovom ciklusu predavanja će biti srijedom u 18 sati, a prvo je na Švarči 1.veljače. Zatim slijede gradske četvrti Turanj, Drežnik – Hrnetić, Banija, Novi Centar i Grabrik.

Do sada je održano 16 predavanja, a plan je do ožujka održati ih u svim gradskim četvrtima. Zatim će edukacije biti u mjesnim odborima, ali tek u trećem ciklusu, odnosno kada prođu poljoprivredni radovi kako bi što veći broj ljudi mogao prisustvovati ovim radionicama.

– Edukacijama se želi postići da se otpad što više odvaja i da se što manje otpada odlaže na odlagališta. U novom Planu gospodarenja otpadom do 2022. godine podignuta je ljestvica pa je sada umjesto propisano da se 60 otpada u Hrvatskoj posto odvojeno prikuplja, kazala nam je gradska pročelnica Martina Furdek Hajdin.