U Sisku potpisan ugovor o sufinanciranju izgradnje komunalnog pristaništa na Kupi

Za otprilike tri godine na obali Kupe u Sisku trebalo bi biti izgrađeno komunalno pristanište. Pet i pol milijuna vrijedan ugovor o sufinanciranju njegove izgradnje potpisali su danas sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček, ravnatelj Lučke uprave Sisak Ivica Štefičić i ravnatelj Agencije za vodne putove Zrinko Zvocak.

U središtu Siska, ispod gradskog stadiona “Segesta”, uz lijevu obalu rijeke Kupe, početkom svibnja trebala bi početi izgradnja komunalnog pristaništa. Potpisivanjem ugovora o sufinanciranju njegove izgradnje, konačno je učinjen prvi konkretni korak u realizaciji ovog projekta koji je u planu već godinama.

Prema ocjeni svih potpisnika ugovora o sufinanciranju, riječ je o važnom projektu ne samo za lokalno stanovništvo, već i cijelu Hrvatsku.

Pristanište će se graditi u fazama, a bude li sve išlo po planu, radovi bi trebali biti završeni 2020. godine. Nekada glavni industrijski i lučki grad u Hrvatskoj ovim bi projektom, nadaju se investitori, trebao dobit stari sjaj, ali i poprimiti novu vizuru.