Treća u nizu MOST-ovih tribina u Karlovcu – ovog puta o ruralnom razvoju i poticajima za poduzetnike

U Knjižnici za mlade održana je treća  tribina u organizaciji MOST NL. Na tribini su govorili Ljubica  Ambrušec, saborska zastupnica MOST-a, Davorin Andriješević, voditelj  hrvatskih šuma za područje Karlovca i gradski vijećnik Grada Karlovca,  te Vesna Rukavina, kontrolor ekološke proizvodnje.

Na tribini se govorilo o poticajima za poduzetnike, prilikama koje  nudi selo, iskoristivosti fondova za ruralni razvoj u okviru EU, o  nužnosti reformi institucija i ubrzavaju papirologije kako bi prije  došlo do poticaja i usavršavanju institucija koje bi više bile u  službi građana i lakše pomagale pri pripremi projekata.  Ovo  posljednje se ponajviše odnosi na bolji protok infomracija između  lokalne samouprave i državnih organa, prvenstveno Ministarstva  poljoprivrede, te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Osim  toga na tribini je rečeno i o ekološkoj proizvodnji, te prednostima  koja ista nudi.

U svome izlaganju saborska zastupnica Ljubica Ambrušec  je zaključila da je selo temelj opstanka gospodarstva Hrvatske, jer o  njemu puno toga ovisi, te da je nužno što brže ponuditi mjere za  revitalizaciju sela u svrhu sprječavanja iseljavanja ljudi.

U MOST-u su zadovoljni odazivom na tribinu te najvljuju otvorenje svojih prostorija u Karlovcu sljedeći tjedan u kojima će biti na usluzi građanima. Karlovac će tako postati peti grad u Hrvatskoj gdje će MOST
imati svoje prostorije.