HNS-ovi kandidati uvjereni u ulazak u drugi krug izbora, a očekuju i pobjedu

HNS je danas i službeno predstavio svoje kandidate za predstojeće lokalne izbore. Osim Marine Novaković Matanić kao kandidatkinje za županicu i Nikole Badovinca kao kandidata za gradonačelnika Karlovca, u utrku za prvog čovjeka Duge Rese ide Ivica Radočaj, u Slunju je to Đanluka Obrovac, za načelnika Netretića Dubravko Mrzljak te za načelnika Barilovića nezavisni Ivica Trgovčić.

– Očekujemo ulazak u drugi kurg, a onda je sve moguće. Vjerujemo u pobjedu i da će nakon lokalnih izbora HNS postati barem druga stranka u županiji, u politici je sve moguće. Puno je prostora, Karlovačka županija može puno toga napraviti. Mi moramo biti primjer ostalim županijama, a mi smo na žalost jedan od najgorih primjera u cijeloj Hrvatskoj, kazala je Novaković Matanić.

Dodala je kako u službenu kampanju kreće od ponedjeljka, bit će na terenu 24 sata na dan, kao što je, kaže, bila i do sada.

Svoje programe kandidati rade već nekoliko mjeseci, a dio po dio bit će predstavljen javnosti. Badovinac ističe kako će njegov naglasak biti na gospodarskom napretku, gospodarenju otpadom, zadržavanju turista, odnosno želi Karlovac koji se razvija i mijenja na bolje.

– Mi ne želimo krpati rupe, mi želimo razvijati Karlovac. Moja kampanja će biti afirmativna, vidim sebe u drugom krugu s Damirom Mandićem i ja ću pobijediti, naglasio je Badovinac.

– Mi želimo ljude koji će shvatiti vlast kao uslužnu djelatnost građanima, a takve imamo, kvalitetne ljude i kvalitetne programe, zadovoljan je predstavljenim kandidatima predsjednik Regionalnog saveza HNS-a Tomislav Stojak

Ukupno stranka planira imati kandidate za čelne ljude u 15 gradova i općina Karlovačke županije. Ostala imena predstavit će uskoro jer još uvijek su u tijeku pregovori s laburistima, SDSS-om i HSU-om i HSS-om.