Sjednica Gradskog vijeća u predizbornom duhu

Sjednicu Gradskog vijeća danas je obilježila rasprava o dnevnom redu koja je potrajala više od pola sata. U pauzi koju su tražili oporbeni vijećnici održana je konferencija za medije vezano uz imenovanje nove ravnateljice Dječjeg vrtića Četiri rijeke. Aktualni sat prošao je u sličnom tonu, vijećnici su danas bili puni šaljivih dosjetki, no pronašlo se i ponešto ozbiljnih tema.

Aktualni sat današnjeg Gradskog vijeća većim se dijelom sveo na raspravu o imenovanju nove ravnateljice Dječjeg vrtića Četiri rijeke. Nastavak je to rasprave koja se odvijala uoči početka aktualca.

Saznali smo i da je umjetna trava na Čavlekovom stadionu od nedavno u vlasništvu Grada, da gradonačelnik Damir Jelić ne planira prodaju Radio Karlovca te da će djelatnicima Uprave plaća rasti dva posto dok će računi za komunalije ostati na istoj razini kao do sada.

Vijećnici su danas imali priliku i saznati više o Planu gospodarenja otpadom, odnosno dužnosti jedinca lokalne samouprave u njegovoj provedbi. Sve u svemu, cijena odvoza komunalnog otpada vjerojatno će rasti, a Centar za gospodarenje otpadom Babina Gora proraditi bi mogao 2022. godine.

Sve to događalo se u novom ruhu Gradske vijećnice. Naime bliže se kraju radovi na uređenju. Radi se o prvoj većoj investiciji nakon više od 20 godina, a radovi su ukupno vrijedni oko 400 tisuća kuna. Nakon toga u planu je i renoviranje vijećničkih klupa, no ne u ovoj godini.

 

Velika vijećnica u svakom je slučaju već sada u puno ljepšem izdanju nego li je to bila, a obnova vijećničkih klupa zasigurno će doprinijeti potpunom ugođaju, još ako se i ostvare želje nekih vijećnika da bude informatički bolje opremljena, bit će jedna od ljepših i boljih u Hrvatskoj.