Danila Linić pobjednica natječaja “Moje drago serce”

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca u Ozlju proglašeni su ovogodišnji dobitnici nagrade “Stjepko Težak”. Radi se o međunarodnom natječaju za kratku ljubavnu priču “Moje drago serce”, inspiriranu pismom Petra Zrinskog, upućenim noć uoči smaknuća ženi Katarini.

Priča “Ispovijed oca Vjekoslava (Aloisiusa), redovnika pavlina” autorice Danile Linić najbolja je kratka ljubavna priča pristigla na ovogodišnji natječaj “Moje drago serce”. Drugu nagradu osvojila je priča “Miris divlje naranče” Senke Čorak, a treću priča autorice Marije Dukić “Kao snijeg”.

“Najvažniji kriteriji bili su da je priča ljubavne tematike i da je vezana uz ozaljsku kulturno-povijesnu baštinu. Najbolje priče odabrali su članovi stručnog povjerenstva prof. dr. Julijana Matanović, književnica, prof. dr. Dubravka Težak i Jasmin Imamović, književnik i gradonačelnik Tuzle”, rekao nam je Bogdan Bošnjak, ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj.

Bio je ovo četvrti po redu natječaj “Moje drago serce”, a zbog velikog broja autora i uspješnih priča prijavljenih tijekom ove četiri godine, uskoro je u planu i objavljivanje istoimene zbirke u kojoj će biti 40 najboljih radova.

Osim tri nagrađene priče, od prijavljene 42 još ih je deset pohvaljeno. To su priče Snježane Babić Višnjić, Marina Pelaića, Igora Ivke, Ivane Adlešić Pervan, Erika Matejaka i Ljiljana Matković, te priče koja je stigla pod pseudonimom Kamuel Efojo.