10. Festival kazališnih amatera Karlovačke županije sljedeći vikend u “Zorin domu”

 

Gradsko kazalište “Zorin dom” 11. i 12. ožujka bit će domaćin 10. Festivala kazališnih amatera Karlovačke županije. “U dva dana trajanja festivala nastupit će devet dramskih i glumačkih sekcija, čije će izvedbe Karlovčani moći pogledati besplatno. Selektor Hrvatskog sabora kulture odabrat će najbolju izvedbu koja će potom biti izvedena na 57. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u svibnju”, ispričala nam je Aleksandra Slaćanin iz ZOAKUD-a Karlovačke županije.

 

U natjecateljskoj konkurenciji predstavit će se Dramska grupa “PAT-Ka” i Dramski studio Zorin doma iz Karlovca, Dramska skupina “Babe” iz Slunja, Dramska sekcija KUD-a župe “Sveti Rok” iz Skakavca, Glumačka sekcija “Zvončić” iz Ozlja, Udruga “Sunce” iz Ogulina, Dramska sekcija “Banda” KUD-a Zadobarje i Dramska sekcija KUD-a “Paurija”. Devetu predstavu izvest će gosti iz Gospića – Amatersko kazalište POU-a “Dr. Ante Starčević”.

Festival počinje u subotu od 13 sati.

Organizatori su županijska Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih društava, a pokrovitelji Grad Karlovac i Karlovačka županija te Hrvatski sabor kulture.