Prvi turistički vlak u okviru Rumobila u Ozalj dolazi 25. ožujka

Prvi turistički vlak u okviru projekta „RUMOBIL“ u organizaciji HŽ Putničkog prijevoza, a u suradnji s Gradom Ozljem, u Ozalj dolazi 25. ožujka, javljaju iz gradske uprave.

Turistički vlak iz Zagreba i Karlovca u Ozalj dolazi 25. ožujka, a program pod nazivom „Putevima Slave Raškaj“ sadrži turistički obilazak grada Ozlja, Starog grada Ozlja, posjet Zavičajnom muzeju Ozalj te grobu Slave Raškaj u dvorištu crkve Sv. Vida.

Program
9:10 polazak iz Zagreba (Glavni kolodvor)
9:50 polazak iz Karlovca
10:14 dolazak u Ozalj
– doček na Kolodvoru Ozalj
– turistički obilazak „Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj“
12:00 dolazak u Stari grad Ozalj
– predstavljanje lokalnih vinara i OPG
– ručak u Starom gradu Ozalj (po izboru)
14:00 posjet Zavičajnom muzeju Ozalj
– obilazak groba Slave Raškaj
16:35 polazak iz Ozlja / dolazak u Zagreb 17:41

Cijena za jednu osobu s polaskom iz Glavnog kolodvora Zagreb je 40 kn, a iz Karlovca 20 kn te uključuje prijevoz vlakom, stručno vodstvo i ulaznicu u Zavičajni muzej Ozalj. Djeca do 6 godina na ovaj zanimljiv izlet idu besplatno.

Karte se mogu kupiti na blagajnama na Glavnom zagrebačkom i karlovačkom kolodvoru.

Povodom dolaska prvog turističkog vlaka u okviru projekta RUMOBIL, svim putnicima dobrodošlicu je poželjela gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić: „Radujemo se dolasku novih gostiju i prijatelja vlakom u naš mali grad. Bogata povijest našeg kraja, prirodna i kulturna baština koja stoljećima svjedoči o ponosnom i prekrasnom Ozlju, zahvaljujući ovom projektu nikada vam nije bila bliže. Pozivam sve na zanimljiv izlet i druženje u Ozlju, u mjesecu koji posvećujemo velikoj slikarici Slavi Raškaj.“

Do kraja godine vlakovi će putnike dovoziti na već tradicionalne manifestacije – Dani vina u Vivodini, Stare seoske igre u Vrhovcu, Ljeto na kupalištu, ŠtrudlaFest u Jaškovu, Dvorski balovi u Starom gradu Ozlju itd.