61. skupština DVD-a Barilović

Dobrovoljno vatrogasno društvo Barilović održalo je svoju 61. redovnu izvještajnu skupštinu, koja je bila i izborna. Staro vodstvo, na čelu s predsjednikom Damirom Župčićem, dobilo je razrješnicu pa su ponovno izabrani za još jedan mandat. Uz izvještaje o radu i financijama za 2016. te planu rada i financija za 2017. godinu, istaknuli su kako im je prioritet osposobljavanje članova i nabavka opreme.

U razdoblju od 61 godine kroz društvo je prošlo mnogo članova. Trenutno imaju 53 člana, a od toga je 20 operativaca. Na njihovom vatrogasnom području imaju mnogo intervencija, a samo u ovoj godini bilo ih je deset, dok prosječno godišnje imaju 35.

S obzirom na toliki broj intervencija, većinom uspijevaju sve sami riješiti, osim u složenijim situacijama, kada traže pomoć. Kao i većinu DVD-a, muče ih problemi vezani uz financije i opremu. Međutim, iako bi im bolja oprema bila dobrodošla, u DVD-u Barilović su zadovoljni i trude se najbolje što mogu s onim što imaju.

Nakon ovako duge tradicije posebno su zahvalni što se u njihovom domu prvi put moli. S obzirom da imaju novog člana, koji je ujedno i svećenik njihove župe, velečasni Tomislav Krajačić, na početku ove skupštine zajedno su molili i primili blagoslov, a to im kao vatrogascima puno znači.